On tullut aika pitkä tauko kirjoittelusta, vaikka aiheita olisi ollut riittämiin. Ruoka on jäänyt hiukan sivummalle ja koirajutut on taas tärkeämpiä. Uusia ohjeita ei tullut juurikaan kokeiltua. Ruokahävikin vähentäminen on alkanut kiinnostaa, sillä kompostiin menee liikaa syömäkelpoista ruokaa. Itsellä riittää vielä oppimista tähteiden hyödyntämisessä. Lisään ohjeita kunhan niitä ehdin testata.

Koiran kanssa kokeiltiin agilityä, harmi vain kun kurssi loppui niin lyhyeen. Ronjan kanssa ollaan alettu siirtymään kuivaruoasta raakaan. Näyttää jo lupaavalta vaikka ruokintamuutosta ei olla vielä vietykään loppuun. Ainakin töhnivät korvat näyttää parantuneen, saattaa kyllä johtua muustakin. Siitepölykausi alkoi maaliskuun myötä ja koiralla allergialääkkeet. Se syö ihan ihmisten Heinixiä, vaan hiukan isompina määrinä. Agilityn loppumisen jälkeen suunnittelin kokeilla sen kanssa arkitottelevaisuutta. Yksi syy on se, että Ronja agilitytreeneissä ei hirveästi kuunnellut ja kontakti oli sitä sun tätä. Eli niitä harjoitellaan. Palkkaamiseen löydettiin kiva deostikin näköinen kananmakuinen systeemi. Ronjalla meni hetki aikaa tajuta, että sitä pitää lipaista, eikä haukata. http://www.petenkoiratarvike.com/tuotteet/koulutus/koulutuksen-apuvälineet/4150/

Itselle on tullut elämään parikin uutta juttua. Ensinnäkin nosturin käytön lisääminen, jossa olen edelleenkin jäljessä tavoitteestani. Ja lisäksi päällä ohjattava hiiri. Se hiiri on ollut minulle ainakin melkoisen mullistava juttu. Pikkuhiljaa alkaa sujumaan tarkemmatkin jutut. Kirjoittaminen ei ole sen kanssa vielä kaikkein vahvimpia puolia, mutta muuten on tullut hiukan itsenäisyyttä netin selailuun ja viestintään. Kaikkea ei tarvitse sanella avustajalle vaan jotkut jutut voi kirjoittaa ihan itse tai vaan olla tietokoneella itse. Hidasta se hiiren käyttö vielä on mutta ehkä se nopeutuu joskus.

Ulkoilma on suosinut ja olen päässyt muutamaan kertaan testaamaan sähköpyörätuolia muuhunkin kuin agilityyn. Pidemmät matkat on vielä vähän rankkoja ja väsyttäviä mutta eiköhän se siitä kun tulee kesä ja käytettyä tuolia enemmän. Eli mun elämässä pääteemana on tällä hetkellä itsenäistyminen, vielä on paljon asioita harjoiteltavana. Itsenäinen voi olla vaikka asuukin samassa talossa vanhempien kanssa, ja avustajat auttaa paljon.