Joo, vatsa on taas reistaillut.Ajattelin sitten kokeilla tulisko se kuntoon kuitua lisäämällä. Aamupalan osalta kaikki olikin ok, mutta muu ruoka onkin ollut vähän sinne tänne. Eka kokemus Pajalan puurosta oli joskus sairaalassa. Sitä tarjottiin mulle aamupalana. Ruuan ulkonäkö oli sellainen että sillä kerralla jäi kokeilematta.Puuro oli samanväristä kuin luumut, ehkä vaaleampaa.

Nyt kuitenkin rohkaistuin kokeilemaan ja totesin että on kuulkaas ainakin parempaa kun maitoon tehty kaurapuuro. Kaurapuuro muistuttaa mun mieleen enemmän tapettiliisteriä kuin puuroa mutta kuitenkin. Maku on tällä puurolla tosissaan oikein kiva. Ohje on kopioitu osoitteesta: http://web.nevinet.fi/pellava/site?node_id=29

Käytin puuroon pellavasiementen sijaan pellavarouhetta. Onnistui se niinkin.

Pajalan puuro

4-5 annosta

1 litra vettä
2 rkl pellavansiemeniä
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
½ dl leseitä
2 ½ dl neljän viljan hiutaleita
1 tl suolaa

Paloittele luumut ja aprikoosit. Mittaa vesi kattilaan. Liota siinä kuivattuja hedelmiä ja pellavansiemeniä yön yli (8-10 tuntia).

Kiehauta sitten kattilassa oleva seos. Lisää siihen leseet ja hiutaleet. Anna hautua 15 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla.