Tää tuli nyt vähän myöhään mutta ainahan ihmiset juttelee miten on höynäytetty aprillipäivänä. Kukaan ei mun onneksi höynäyttänyt mua aprillipäivänä. Kaikkea muuta sitä sitten tapahtuikin. Akvarellimaalauksesta unohtui maalausvälineet kotiin, joo luulin kyllä että ne oli repussa. Ainakin näytti siltä. Sitten jäi ruoka-annos saamatta kun ruoan tilauksessa oli hieman epäselvyyttä. Ja se PARAS: laitoin kokonaisen jäisen banaanin blenderiin ja se pentele hajotti sen blenderin. Eli ei liian isoja kappaleita tehosekoittimeen ellei halua ostaa uutta sekoitinta. Sillä banaanilla oli kova kilohinta.

Nyt olen alkanut miettimään omaan kotiin muuttoa ihan tosissaan. Kävin tänään jättämässä asuntohakemuksen yhteen paikkaan. Tarkoitus olisi laittaa vielä hakemus toiseenkin paikkaan. Muutama juttu uuteen kotiin on tullut jo hommattua eli kunnon veitsisetti teroittimineen. Uusi blenderi tuli hankittua eilen. Se on OBH Nordican joku Pro-malli. Eilisen testiajon tuntuma on että se on ainakin reilusti hiljaisempi kuin edellinen ja tehokkaampikin. Huonekalujen suhteen ei ole ongelmaa, niitä tuntuu lähipiiristä löytyvän reiluhkosti varastosta.

Tällä hetkellä mua mietityttää uuteen kotiin muuttamisessa eniten se miten koira hoituu jatkossa. Eli miten sen saa lähinnä huonolla kelillä ulkoilutettua. Sijaisjärjestelyt on jo mietitty.

Nyt alkoi taas ruoanlaitto kiinnostamaan elämässä enemmän. Kävin tänään ostamassa raakasuklaa valmistuspaketin. Tutkimme se tässä jossain vaiheessa ja kerromme suklaan valmistuksen helppouden/vaikeuden. Eilen tein ruoaksi paistettua makkaraa ja couscousia. Resepti löytyy pirkan sivuilta ja linkki niihin löytyy lopusta. Liityin myös kevään aikana marttoihin ja viime viikolla oli kasvisruokakurssi Marttojen tapaan. Tykkäsin. Ruokalista oli hyvin suunniteltu ja helppo valmistaa eikä aikaakaan turhaan kulunut. Viime viikolla kävin myös italian ruokakurssilla Linnalassa. Siellä ihastuin etenkin parsarisottoon. Sitä pitää tehdä joku päivä kotonakin ja laittaa kuva tännekin.

Tupperin kutsutkin tuli kuukausi sitten pidettyä. Ja siihen sain leipoa yhden täytekakun, muffinit ja kasviskierteet. Täytekakku ei mennyt ihan putkeen, mutta kinuskikissan resepteiillä ja lähipiirin avustuksella siitä tuli oikein hieno ja hyvä. Lisäksi leivoin vielä kinuskikissan ohjeella veljen pojan synttäreille lohikeikauskakun. Se oli oikein hyvää maultaan mutta ei ollut kunnolla hyytynyt. Liekkö siinä syynä vegegeelin käyttö tai muu vastaava. Liivatetta minä en käytä.

Ja sitten ne ohjeet:

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/22775-couscous-makkarapannu

Tupperikutsujen herkut

http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja?hakusivu=1

http://www.kinuskikissa.fi/blueberry-curd-mustikkatahna?hakusivu=1

http://www.kinuskikissa.fi/mansikka?hakusivu=1

edellä oli täytekakun linkit. Sen verran sovellettiin että mansikan tilalla oli täytteessä pakasteesta löytyneet marjat, eli mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa.

Yrttiset kasviskierteet

Rahkavoitaikina

250 g maitorahkaa

250 g voita

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 iso sipuli

½ vihreää paprikaa

2 porkkanaa

50 g creme fraichea

200 g yrttituorejuustoa

1 rkl vehnäjauhoja

½ dl basilikaa

½ dl timjamia

½ tl viherpippuria jauhettuna

½ tl mustapippuria

kananmunaa voiteluun

 

Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.

Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Raasta porkkanat ja sekoita joukkoon creme fraiche ja tuorejuusto. Mausta seos silputulla basilikalla ja timjamilla, lisää vielä viher- ja mustapippuri joukkoon.

Kauli taikina ½ cm:n paksuiseksi levyksi, levitä täyte päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä noin 2 cm:n paksuisia viipaleita. Voitele palat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Lähde: Ulla Svensk, Suloiset suolaiset-kirja s. 108

 

Pätkismuffinit

3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

2 munaa

100 g sulatettua margariinia

1 pss pätkispaloja

 

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito, munat ja rasva jauhoseokseen ja sekoita hyvin. Pilko pätkikset hieman pienempiin paloihin ja lisää ne taikinaan. Nostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 min, uunin keskitasolla.

Lähde: ohje on saatu tutulta.

 

Ja viimeinen

http://www.kinuskikissa.fi/lohikeikauskakku?hakusivu=1