Mä tykkään itse tehdä säännöllisin väliajoin kasvissosekeittoa. Se on yksi mun lempiruoista. Hyvä keitto tulee melko nopeasti kun pilkkoo kasvikset pieniksi. Jos on oikein kiire niin pakkasesta löytyy valmiita sekoituksia. Eniten aikaa menee nimittäin kasvisten kuorimiseen ja valmisteluun. Tää on sellainen keitto jota voi tuunata sen mukaan miltä jääkaappi näyttää.

Tän päivän setti:

2 isoa porkkanaa

1-2 bataattia (vastaa noin 4 perunaa)

1 parsakaali

150 g mukulaselleriä

1 pieni palsternakka

1 tl sambal oelek- chilitahnaa (antaa kivasti potkua muttei vielä liikaa)

1/2 tl mustapippurirouhetta

2 tl kasvisliemijauhetta, olisin laittanut enemmän mutta loppui mokoma

1 rkl kuivattua persiljaa

1 pss Koskenlaskija, murennettua, tähän käy oman mielen mukainen Koskenlaskija.

vettä sen verran että kasvikset peittyvät

 

1. Kuoritaan ja pilkotaan kasvikset. Heitetään kaikki kattilaan. Ja keitetään kypsiksi.

2. Otetaan puolet keitinvedestä talteen.

3. Lisä Koskenlaskija ja soseuteta keitto lopun nesteen kanssa. Kipataan talteenotettua keitinvettä takaisin, kunnes koostumus on mieleinen.

4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tässä on tosivähän suolaa eli lisää sitä halutessasi.