Lukutoukka ei oo jouluihmisiä, joten jouluruokaa ei näillä sivuilla nähty. En muutenkaan tehny mitään erityistä jouluna, paitsi lepäsin. Kävin tänään kirjastossa hakemassa tietoa ravitsemuksesta ja vitamiineista. Eiköhän siitäkin tule jossain vaiheessa kirjotettua, kun oon ensin saanut luettua kirjat. Lupauduin vielä sellaiseen porukkaan, jotka aloittavat vuotensa herkuttelematta ja tipatta. Alkoholi ei oo ongelma eikä ne herkutkaan, vaan riittävä kasvisten käyttö ja monipuolinen ruoka. 

Tässä tulee ensimmäinen resepti, joka on terveellistä ja hyvää. Itse huomasin, että kasviksia kannattaa paistaa kunnolla, että enimmät nesteet haihtuu ja pastan kannattaa olla makaronia tai määrää pitää säätää erilaiseksi. Kasviksiksi käy melkein mikä vaan (paprika, sipuli ja porkkana on korvattavissa), kunhan laittaa kasviksia puolet satsista. Parsakaali, palsternakka, kesäkurpitsa, omenaakin olen työntänyt pieniä määriä ja kaikki muut mieleiset kasvikset käy.

 

Muheva makaronilaatikko

6 annosta

 

2 1/2 dl makaronia

3 porkkanaa

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 paprikaa

1rkl rypsiöljyä

400g jauhelihaa tai 2 dl soijarouhetta

1 1/2 tl suolaa

mustapippuria

1tl kuivattua timjamia

1tl kuivattua basilikaa

3 kananmunaa

6dl maitoa

8 kirsikkatomaattia

juustoraastetta

 

Kypsennä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi kypsistä makarooneista.

Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi malto.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää kasvikset ja kypsennä sillointällöin sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä eikä niistä erotu pannulle nestettä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Voitele uunivuoka. Yhdistä ja sekoita makaroonit ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää maito. Kaada munamaito vuokaan.

Halkaise kirsikkatomaatit. Ripottele tomaatit vuoan pinnalle ja päälle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45min.