Blogi on taas jäänyt kokonaan kirjoittamatta vaikka tapahtumia onkin ollut tai ehkä juuri siksi. Ronja pieni cockerspanielini piti lopettaa alku syksystä. Ilman koiraa ei oikein pystynyt olemaan joten kun pahimmasta surusta olin toipunut niin aloin etsiä uutta koiraa. Uusi pikku sydämen valtaaja Viuhti saapui lokakuun lopussa. Kuviakin on tullut otettua ja kaikkea muutakin. Viuhti on rodultaan shetlanninlammaskoira. Tällä hetkellä ikää hänellä on noin nelisen kuukautta.

Akvarellimaalaus jatkuu joulutauon jälkeen ensi viikolla. Päätin myös ilmottautua kolmelle eri ruokakursille. En sitten tiedä miten pärjään niiden suhteen. Lisäksi aloitin joulukuussa Marttojen ykkösavaimen suorittamisen. HOPS on vasta alkumetreillä. Lisäksi olen yrittänyt lukea raamattua ja opiskella juutalaisuudesta ja kristinuskon juurista. Tokihan opettelen kokoajan terveellistä elämää ja ruokavaliota sekä pärjäämään tämän lihastaudin kanssa.

Meinasin ensin etsiä tänne hienoja päiväkohtaisia ruokalistoja. Rahat on kuitenkin tiukoilla vuodenvaihteen vuoksi joten päätin tutkia ruokakaapin ja pakastimen sisällön. No joo, lopputulos oli että ruokaa on jemmassa ja paljon. Eli jos reseptejä tulee niin ne on todennäköisesti jotain tyyppiä pakastimen tyhjennys. Tokihan mun ruoat on terveellisiä melkein aina ja pakastinkin on täynnä pääasiassa vihanneksia.

Reseptien etsinnässä myös vanhat paperilla olevat reseptit saivat kyytiä. Mielenkiintoiset päätyivät kopiokoneen tai tietokoneen kautta kansioon. Myös kaikki mainosten  ja kurssien ohjelaput päätyivät kansioon. Kansiossa paperit ovat kyllä vielä ihan epäjärjestyksessä, mutta ainakin ne reseptit on siellä. Ei siihen kansioon laittamiseen mennytkään kun päivä. 

Kyllähän pakastin sisälti muutakin kuin vihanneksia. Viuhti on liha-raksu ruokinnalla joten osa pakastimesta on varattu koiran raakalihoille. Mietin Viuhdinkin kohdalla raakaruokinnan aloittamista, mutta se siirtyy siihen asti kunnes kaikki kuivaruoka on syötetty. Tosin ainahan mulla on mahdollista muuttaa mieltäni. Kuvia tulee kunhan saan kännykän kuvat siihen järjestykseen että niistä saa jotain tolkkuakin. Se puoli on ollut pitkään käsittelemättä.